Vinst och förlust för Anoto

Lundabolaget Anoto redovisade på torsdagen sitt andra vinstkvartal någonsin, sett till rörelseresultatet före skatt. Sista kvartalet 2009 slutade på två miljoner kronor i vinst, vilket kan jämföras med 20 miljoner i förlust för samma period 2008. Totalt slutade fjolåret fortfarande med 21 miljoner kronor i förlust, men det är bara en tredjedel så mycket som bolaget brände 2008.

Främst är det bolagets digitala penna som genererar intäkter, 43 procent av försäljningen kommer härifrån medan 28 procent kommer från licenser och royaltyavgifter.

”Efter ett varierande 2009 ser vi positivt på 2010” skriver ledningen i bokslutskommunikén. Det har varit en lång resa, men vem vet, kanske blir bolaget trots allt det andra Fåhraeus-bolaget efter Cella Vision som redovisar vinst, även på helårsbasis. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: