Vinnaren i reklambruset

Det har rasslat till för Malmöbaserade MultiQ senaste veckorna. Bolaget slår mynt av kampen för att nå in i allas våra medvetanden. Och på börsen stiger aktien.

Ständigt uppdaterade. Ny information i alla lägen, oavsett om vi befinner oss framför datorn eller i affären på väg hem från jobbet. Det mediala bruset blir bara mer och mer intensivt. Den trenden rider MultiQ på.

Företaget ser digitala reklamskyltar, så kallad digital signage, som den stora kassakon i framtiden. I dagarna har avtal med bland annat Clas Ohlson fallit på plats. Handeln vill ha full flexibilitet i de budskap som konsumenterna matas med i butikerna. Statiska pappersskyltar duger inte längre.

Oavsett vad man tycker om informationsstress, står det klart att MultiQ hittat en guldåder att exploatera. Aktiemarknaden har handlat upp MultiQ till nästan det dubbla värdet från årets början. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: