Vinnare hos Connect

På Connect Skånes årsstämma igår kväll gick priset för Årets exit till investerarna bakom Scalado, alltså Industrifonden, Teknoseed, NorthCap och några till.

Bolaget grundades på Ideon år 2000 av Fadi Abbas, Pierre Elzouki, Maziar Jahanshahi och Sami Niemi. I somras köptes verksamheten upp av Nokia. Den exakta köpeskillingen hålls hemlig, men Rapidus har tidigare kunnat visa att det handlar om ett belopp runt 300 miljoner kronor.

Ur motiveringen till utmärkelsen:

”Med uthållighet och målmedvetenhet har ägarna lyckats i sin ambition att skapa ett internationellt mjukvarubolag med inriktning mot bildhantering i mobila enheter.”

Priset Årets kapitalanskaffning gick till apputvecklaren Cross Solutions i Lund. Årets mentor blev Henrik Hedlund för ”ett utomordentligt coachande förhållningssätt”. Årets företagsacceleratorbolag blev kamerautvecklaren Isec i Höganäs och till Årets språngbrädeföretag utsågs Golf Services.

Connect jobbar med att knyta ihop affärsänglar och entreprenörer. Organisationen bildades ursprungligen i San Diego 1986. Ifjol investerade nätverkets skånska änglar cirka elva miljoner kronor. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: