Vigmed punkterar prognos

Genombrottet dröjer för medicinteknikbolaget Vigmed i Helsingborg. Nu går ledningen ut med en vinstvarning för 2014, men höjer samtidigt förväntningarna inför 2015.

Den tidigare prognostiserade försäljningsnivån på mellan fem och tio miljoner kronor för 2014 kommer inte nås, skriver Vigmed i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen. Omsättningen väntas istället landa på drygt en miljon kronor, efter att besked om ett CE-godkännande dragit ut på tiden.

Företaget har utvecklat en rad sticksäkra nålar och kanyler för sjukvården. Senaste månaderna har flera distributionsavtal fallit på plats i länder som Tyskland, Österrike och Frankrike.

”Med dessa distributionsavtal på plats ökar Vigmeds möjligheter att nå den förväntade försäljningen för 2015”, skriver ledningen i pressmeddelandet.

Närmare bestämt tror bolaget på en omsättning runt 50 miljoner kronor under 2015. Planen är sedan att omsätta 400-600 miljoner kronor under 2019, vilket är en senareläggning jämfört med tidigare prognos om 2018.

Vd är Finn Ketler. Styrelseordförande är Perstorpveteranen Lennart Holm. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: