VD hoppar av

Börsnoterade ReadSofts grundare och VD Jan Andersson lämnar sitt jobb. Han sitter dock kvar i styrelsen och som delägare.

Andersson slutar helt i samförstånd med företagets styrelse, enligt en pressrelease som gick ut strax innan nio på fredagsmorgonen. Rekryteringen av en ny chef beräknas ta upp mot ett halvår och han stannar kvar tills det arbetet är klart.

-- Det har varit ett privilegium och en spännande resa att leda uppbyggnaden av ReadSoft från allra första början då vi endast var två personer med en bra idé och stora ambitioner till den globala koncern vi är i dag, kommenterar Jan Andersson.

Helsingborgsbaserade ReadSoft har utvecklat mjukvara för automatisk inläsning av fakturor och dokument till datorer. I fjol låg omsättningen på 618 miljoner kronor och resultatet före skatt på knappt 50 miljoner. Antalet anställda är 460 och aktieägarna uppgår till drygt 4.000. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: