Två Skånebolag på amerikansk prestigelista

Malmöbolagen BIMobject och Ortelius är två av världens 100 hetaste teknikbolag. Åtmistone enligt amerikanska tekniktidskriften Red Herrings årliga lista, som presenterades i natt.

BIMobject har utvecklat en webbtjänst som samlar digital produktinformation från tillverkare av byggmaterial och möbler. Tanken är att fungera som ett standardbibliotek till byggbolagens och artitekternas ritprogram. Bolaget listas på First North i januari.

Ortelius fick utnämningen för sin egenutvecklade mjukvara Inorigo, som används för att kartlägga organisationers samlade kunskap och göra den tillgänglig för beslutsfattare på olika nivåer.

Övriga bolag från Öresundsregionen som hade chans till plats på listan är danska mjukvarubolagen Xstream och CodeSealer samt Köpenhamsbolaget iMotions, som utvecklar teknik för att hålla koll på ögonrörelser och därmed avläsa hur försökspersoner reagerar på reklam.

Bland de bolag som tidigare i år lyfts på 100-listan över Europa, men alltså sorterats bort inför framtagandet av den globala topp 100-listan, finns Crunchfish och Flatfrog.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: