Två Lundabolag bland topp tre

Bioteknikbolaget MIP Technologies i Lund kom på tredje plats i revisions- och konsultbolaget Deloittes Fast 50 ranking. Det är en lista över 50 snabbt växande teknologiföretag i Sverige.

MIP Technologies har tagit fram olika separationstekniker för att exempelvis rena ämnen med hjälp av speciella polymerplaster.

Rankingen Fast 50 görs i 29 olika länder världen över, första gången 1995 i San José i Kalifornien. Sedan har utmärkelsen spridits ut till fler länder.

I samband med Fast 50 presenteras också Rising Stars, där yngre teknologiföretag rankas utifrån tillväxten de senaste tre åren. På den svenska listan återfinns Lundabolaget BlockMaster på tredje plats. BlockMaster har utvecklat säkra USB-minnen som automatiskt krypterar all information i en mikroprocessor. För att komma åt informationen krävs alltid ett lösenord. /W-K.S

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: