Trelleborg investerar i USA

Börsnoterade industrikoncernen Trelleborg investerar i en fabrik för lantbruksdäck i USA. Med satsningen får Trelleborg en plattform för tillväxt i Nordamerika, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Anläggningen förläggs i en befintlig Trelleborgsfastighet i South Carolina. Totalt satsas 325 miljoner kronor under närmaste fyra åren i projektet. Produktionen bedöms kunna starta stegvis från andra halvåret 2015.

– Nordamerika är världens största lantbruksmarknad och är högintressant för oss. Marknaden för extra stora lantbruksdäck, där Trelleborg är marknadsledande, växer i regionen. Vi har försäljning både i USA och i Kanada idag men förutsättningarna blir betydligt mer gynnsamma med en lokal produktion, vilket ökar vår konkurrenskraft, säger Maurizio Vischi, affärsområdeschef för Trelleborg Wheel Systems, i pressmeddelandet. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: