Tidig Lundasatsning för Industrifonden

I förrgår berättade Rapidus att Tord Wingren lämnar VD-posten på Nanoradio och blir ordförande i nystartade Zimpl på Ideon. I dag blev det offentligt att Industrifonden tillsammans med MST Venture och Wingren går in med drygt fem miljoner kronor i satsningen.

Investeringen i mjukvarubolaget är ovanlig för Industrifonden, som normalt går in i mognare verksamheter.

– Förutom att vi givetvis tror att det är en bra affär upplever vi att det just nu saknas aktörer som gör den här typen av investeringar, därför tar vi lite större ansvar än vanligt, säger Lennart Gustafson på Industrifonden.

Han tar nu plats i styrelsen, där bland andra Christer Björk från Danir Marketing och Softhouse Nordics VD Tord Olsson återfinns. Den senare är också investerare genom MST Venture. Zimpls teknik använder språkanalys för att underlätta textinmatningen på mobiler och läsplattor. Mjukvara har utvecklats av medarbetare på konsultbolaget MobyTech.

VD Imre Zvorinji kommer att sköta Zimpl parallellt med sitt nuvarande uppdrag som chef på MobyTech. Han har goda förhoppningar om att Zimpl ska nå en affär med en mobiltillverkare inom en relativt snar framtid.

– Säljprocessen i det här fallet är mycket kortare än vanligt. Vi siktar på Android i första vågen och det här är en produkt som kan kopplas på relativt sent i utvecklingen av en ny telefon, säger Imre Zvorinji till Rapidus. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: