Thule kopplar av släpvagnarna

Malmöbaserade Thule Group säljer sin släpvagnsverksamhet till investeringsfonden Accent Equity 2012. Affären inkluderar produktionsanläggningar i Sverige och Polen, en monteringsanläggning i Danmark, design- och teknisk utveckling, samt försäljningsverksamheten i Europa.

Namnet på den nya verksamheten blir Brenderup Group. Förutom Brenderup ingår varumärken som Fogelstad, EasyLine, Ellebi samt Thule Rental.

Försäljningen av släpvagnsverksamheten kommer efter att Thules koncernledning 2013 beslutade att bolaget ska inrikta sig på att stärka sin position inom sport- och fritidsprodukter, där bland annat takboxar och väskor ingår. Affärsområdet släpvagnar har haft en omsättning 578 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: