Taxin är ett Pyft-tryck bort

Med ett knapptryck på mobilen kommer taxin dit du är. Det fixar mjukvaran Pyft, som utvecklats av Gulderen Alimli och Sigurður Rafn Gunnarsson. I fredags vann de första pris i tävlingen Denmark Open World IT Entrepreneur 2009, som arrangerades av Copenhagen Business School, TDC, Ericsson och Øresund Entrepreneurship Academy.

– Eftersom GPS:en i din mobiltelefon vet var du befinner dig så är det enklare och snabbare att beställa en taxi med programmet som vi har utvecklat. Dessutom går det att se på mobilen hur länge det dröjer innan taxin anländer, säger Gulderen Alimli till Rapidus.

Tävlingen ingår som en del i Open World Summer School, som arrangeras på IT-universitetet. Förstapris var, förutom äran, även 5000 danska kronor.

Gulderen Alimli kommer från Turkiet och studerar entreprenörskap i Lund. Sigurður Rafn Gunnarsson är islänning och studerar mjukvaruutveckling på IT-universitetet i Köpenhamn.
/AF

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: