Taket nästa för Hubhult

Kommande veckor läggs taket på Ikeas nya center Hubhult i Hyllie utanför Malmö. 800 anställda ska flyttas in till kontoret, från såväl Älmhult som andra ställen i Skåne. Men det väntar också nyanställningar.

KS_Staffan LindquistPlatschef i Hyllie blir Staffan Lindquist, idag vd för Ikea Services. Han gjorde på torsdagen ett framträdande i Malmö börshus under ett seminarie om Öresunds fastighetsmarknad, ordnat av tidningen Fastighetsvärlden.

Totalt har Ikea 6.500 medarbetare i Skåne och Älmhult.

– Malmö blir en enormt stor mötesplats där bland annat våra globala staber kommer att sitta, säger Staffan Lindquist.

Det innebär att personal kommer flyttas in från primärt Helsingborg, Ängelholm och Älmhult.

– Vi har vuxit ur lokalerna i Sockerbruket i Helsingborg och måste hitta ett nytt ställe att vara på. I Svågertorp finns ett relativt nytt varuhus som vi absolut vill vara granne med. Sedan vill vi försöka få ner resandet i koncernen. Vi räknar med att närheten till Kastrup sparar en övernattning för alla som reser till oss, säger Staffan Lindquist.

Han poängterar dock att det inte är fråga om något nytt huvudkontor som byggs i Hyllie. Det juridiska sätet för Ikea kommer fortsatt ligga i Leiden i Holland.

Den 1 september nästa år slås dörrarna upp för det nya jättekontoret Hubhult. Bygget är idag väl synligt från E22:an förbi Hyllie, där det ligger precis intill Ikeavaruhuset. Totalt blir fastigheten 21.000 kvadratmeter stor. Intill kommer det uppföras ett nytt hotell och de närmaste omgivningarna ska anläggas som en park.

– Visionen är att skapa ett sorts campus.

Närmaste tiden kommer företaget också fastställa hur stort nyrekryteringsbehovet blir för Hubhult. Enligt Staffan Lindquist handlar det primärt om att ta in ytterligare personal för restaurang, fastighetsskötsel och kontorssupport. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: