Storsäljare blir större för CellaVision

CellaVision i Lund har utvidgat avtalet med stordistributören Sysmex, som nu får global, icke-exklusiv rätt att sälja CellaVisions bildanalyssystem för blod och kroppsvätskor. Enda undantaget är Kanada, där CellaVision fortsätter att sälja själva.

Sysmex har sålt CellaVisions system sedan 2001, och bland annat varit exklusiv distributör i länder som Tyskland och Österrike. I dag är CellaVisions två stora distributörer japanska Sysmex och amerikanska Beckman Coulter. Enligt CellaVisions VD Yvonne Mårtensson betyder de nya, större avtalen att företagets system blir mer synliga; det blir lättare för distributörerna att ta med CellaVision som en del i bredare marknadsföring, och att inkludera deras system i större upphandlingar.

CellaVision är listade på OMX First North, men har ansökt om förflyttning till OMX Stockholm Small Cap. Ledningen hoppas att flytten ska genomföras före halvårsskiftet. 2009 omsatte bolaget 109 miljoner kronor och fick ett positivt rörelseresultat på knappt 15 miljoner. /Lisa Kirsebom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: