Storemission för Orbital Systems i Malmö

Orbital Systems är färdiga med sin första kommersiella dusch, ”Oas”, som ska säljas till både kommersiella fastigheter och privata konsumenter. Tidigare har Orbitals duschar främst varit riktade till kommersiella fastigheter – som hotell, badhus och dylikt – men eftersom Oas kostar ungefär hälften så mycket som dess föregångare breddas nu marknaden.

De uppmärksammade duscharna återanvänder stora delar av vattnet och värmeenergin. Enligt företaget sparar den mer än 90 procent av vattnet och 80 procent av energin som konsumeras av traditionella duschar.

För att klara av den breda lanseringen har Malmöbolaget tagit in 15 miljoner dollar genom nyemission, motsvarande cirka 135 miljoner kronor. Det skriver amerikanska nyhetssajten Techcrunch. Bland de nya investerarna finns enligt Techcrunch aktörer som Stena Ventures, Nils Idoff och H&Ms vd Karl-Johan Persson. Dessutom finns sedan tidigare till exempel Skypegrundaren Niklas Zennström och familjen af Jochnick, som ligger bakom kosmetikaföretaget Oriflame, bland Malmöbolagets delägare. /Emiliano Strauss

 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: