Speljätte slukar Planetic Labs

Rapidus kan i dag avslöja att amerikanska speljätten Epic Games i det tysta har tagit över Malmöbolaget Planetic Labs och dess utvecklingsplattform, som genererar städer i 3D. 

– För spelutvecklare kan det ta väldigt lång tid att rita upp städer om de ska bygga varje byggnad och gata för hand. Så vi tog fram ett verktyg som automatiskt skapar stadsmiljöer med hjälp av GIS-data, så att man får upp block och bara behöver fixa till fasaden och rita ut fönster, säger Planetic Labs medgrundare Stefan Widén till Rapidus. 

Han startade bolaget 2019 tillsammans med vapendragaren Patrik Almö. Duon har även startat AlteriCare och Commerz Consultants. I november förra året lämnade de dock Planetic Labs, enligt uppgifter från Bolagsverket. I stället har toppar från speljätten Epic Games, som bland annat ligger bakom världssuccén Fortnite, tagit över styrelsen. Finanschefen Randy Scott Gelber är till exempel Planetic Labs nya ordförande. 

– Vi har jobbat länge med Planetic och ägnat det mycket tid, vi tycker att det är viktigt att produkten hamnat i ett bra sammanhang. Den har varit lite som vår baby och nu var det bäst för babyns uppväxt att flytta ut, säger Stefan Widén. 

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: