Sparbanken Syd-VD gör comeback

Sparbankens Syds tidigare VD Lars Andersson gör comeback i näringslivet genom att bli ny chef för affärsrörelsen på Skurups Sparbank.

I början av året blev det klart att Lars Andersson lämnade posten som VD för Sparbanken Syd. Nu återvänder han till bankvärlden, efter nyåret börjar han på grannen Skurups Sparbank.

– Vad jag har förstått har de haft ett par tuffa år med en del kreditförluster. Min uppgift blir att öka kundaktiviteten och där har jag en hel del idéer, säger Lars Andersson.

Han lämnade Sparbanken Syd efter vad han beskriver som en turbulent tid där banken genomförde ett byte av IT-system och hade långt framskridna planer på ett deltagande i bankfusionen Sparbanken Öresund, något som bankens huvudmän stoppade i ett sent skede. Det nya uppdraget sträcker sig i första taget ett halvår framåt.

Tidigare i höst fick Ola Drehmer lämna VD-posten på Skurups Sparbank. Ställföreträdande VD är Ingrid Persson. Styrelseordförande Irene Canerholm bekräftar att banken har gjort framsteg i rekryteringsprocessen men vill inte nämna några namn ännu.

– Vi vill ligga lågt ett par månader till, säger hon. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: