Sony Ericsson flyttar HK till Lund

Telekombolaget Sony Ericsson flyttar sitt formella huvudkontor från London till Lund - och inte Tokyo. Det uppger VD Bert Nordberg i en intervju i nya numret av tidningen Job & Magt.

I oktober kom beskedet att japanska Sony tar över Ericssons aktier i Sony Ericsson och blir ensam ägare till mobiljätten. Det har tills nu inte sagts mycket om framtiden för Lund där 3.000 anställda sitter idag.

Anledningen till att huvudkontoret framöver hamnar i Lund är den skånska kompetensen inom mobil- och radiokommunikation. Sony Ericsson är också i grunden ett svenskt aktiebolag, även om ledningen suttit i London sedan samarbetet drog igång mellan Sony och Ericsson 2001.

– Det legala huvud­kontoret och styrelsens säte har redan tidigare funnits i Lund. Vi behåller försäljning, marknadsfö­ring och kommunikation i London. Men det är klart att med VD:s flytt brukar det följa med en del. Som VD brukar man tycka om att ha saker runt sig, sa Bert Nordberg på konferensen Summit Øresund.

Enligt Job & Magt ska Bert Nordberg själv bosätta sig i Malmö. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: