Skånskt mediebolag drar ner

Ett större antal medarbetare måste sluta när det HD/Sydsvenskan-ägda bemanningsbolaget Kompetens i Skåne skär ner.

Branschtidningen Dagens Media skriver att Kompetens i Skåne minskar antalet fast anställda med garantilön från 27 till 13. Alltså riskerar mer än hälften av journalisterna uppsägning, plus ytterligare ett antal personer som är anställda under andra former.

– Efterfrågan på bemanningstjänster hat minskat och vi har frågat våra kunder hur behovet ser ut framöver. De senaste åren har verksamhetens uthyrda timmar sakta men säkert gått nedåt, med någon månads undantag säger vd Anette Östergren till Dagens Media.

2011 omsatte Kompetens i Skåne drygt 80 miljoner kronor, 2013 hade siffran sjunkit till 52,6. Största kunden är HD/Sydsvenskan, men personal har även hyrts ut till Egmont och TV4.

HD/Sydsvenskan genomförde i samband med sammanslagningen under förra året ett sparpaket där totalt 80 tjänster försvann från de båda tidningarna./Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: