Skånska och danska hotell berörs av börsnotering

Inte mindre än 14 hotell i Öresundsregionen omfattas av den kommande börsnoteringen av hotellkoncernen Pandox. De norska ägarna bakom Pandox aviserade igår sina planer.

Stockholmsbaserade Pandox, med vd Anders Nissen, äger i Malmö fyra hotell: Radisson Blu, St Jörgen, Kramer och Scandic Segevång. I Helsingborg äger bolaget Hotel Grand och Scandic Nord, samt i Köpenhamnsområdet ytterligare åtta anläggningar.

Nu finns alltså en notering på Stockholmsbörsen i planerna. Enligt ett pressmeddelande har bolaget påbörjat en utredning av de exakta förutsättningarna.

Bakom Pandox står norska Eiendomsspar AS, CGS Holding AS och Helene Sundt AS. En notering innebär en återkomst till börsen, varifrån nuvarande ägare köpte ut Pandox 2004. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: