Skånetrafiken gör innovationsupphandling

Skånetrafiken satsar tillsammans med statliga Vinnova 7,5 miljoner kronor på att lägga grunden till framtidens biljettsystem. Dagens system är inte gamla, men redan på väg att bli omoderna.

Tekniken måste uppdateras för att hålla jämna steg med utvecklingen, framförallt den digitala och uppkopplade. Det är bakgrunden till att Region Skåne tillsammans med Vinnova startar ett projekt om framtidens betallösningar, skriver Nytt från Öresund.

– Det är långa ledtider när vi köper biljettsystem, det vi har i dag började vi specificera 2002, det började införas 2009 och slutförs i år. Det är en lång cykel och på den tiden hinner hela informationsteknikvärlden förändras, säger Skånetrafikens affärsutvecklingschef Martin Güll till NFÖ.

Det Skånetrafiken nu ska göra är att skaffa sig kompetens om hur man ska göra för att genomföra en innovationsupphandling, för att i framtiden kunna få ett mer snabbfotat samarbete med olika partner och få ett öppet system.

Av den totala summan står Region Skåne för sex miljoner och Vinnova för 1,5 miljoner. Runt år 2020 är det meningen att det nya systemet ska vara i full drift. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: