Skånebolag prisat på Cleantech-dag

I dag blev det klart att Ystadsbolaget Anolytech utsetts till årets miljöteknikföretag på Stockholm Cleantech Venture Day 2012. I kamp med 50 andra bidrag tog de hem prischecken på 100.000 kronor.

Bland övriga skånska företag som var med och slogs om titeln fanns Reac Fuel som har tagit fram en metod för att utvinna biodiesel och torkskåpstillverkaren Knycer. Men det var Anolytechs lösning för rening av dricksvatten hos djurbesättningar som vann juryns gunst.

Motivering löd” Anolytech AB har skapat en innovativ applikation som löser ett globalt problem inom jordbruksindustrin. Produkten ersätter gammal teknik som är både giftig och farlig. Bolaget växer snabbt och riktar sig mot en lovande marknad. (…) Anolytech AB:s VD, Catherine Ehrensvärd, är en övertygande och stark entreprenör.”

Ett framgångsrikt kundprojekt med kläckeriet Blenta har banat väg för Anolytechs snabba expansion. Tidigare i år slöt bolaget ett avtal med Chick Master, en stor amerikansk leverantör inom fjäderindustrin. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: