Sigma i storavtal

Konsultkoncernen Sigma var en av de stora vinnarna när Västra Götalandsregionen i dag presenterade sitt ramavtal rörande IT-tjänster.

Totalt ingår 14 leverantörer i ramavtalet, däribland också Epsilon, Know IT och Sogeti. Kontraktet beräknas vara värt 390 miljoner kronor. Avtalssumman gäller över tre års tid.

Sigma, som nu ingår i tre av ramavtalets sex kompetensområden, har cirka 1.300 anställda runt om Sverige och skrev nyligen ett samarbetsavtal med indiska outsourcingjätten HCL, som de senaste åren gjort framstötar på den nordiska marknaden. Innan året är slut ska Sigma ha bildat ett gemensamt bolag med HCL och börjat jaga kunder tillsammans. Mikael Krantz, som ansvarar för samarbetet med HCL för Sigmas räkning, säger till Rapidus att alliansen är ett sätt att få ökad styrka på bolagens respektive marknader.

– HCL kommer aldrig bli 2.000 anställda i Sverige, det kan vi bli. Och vi kommer aldrig bli 100.000 anställda i Indien, men det kan HCL bli, säger han. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: