Siemens satsar på danska elbilar

Efter ett tvåårigt försök på Bornholm är teknikjätten Siemens och danska ChoosEV redo att satsa i större skala. Med 900 uppsatta laddstolpar ska det redan nästa år gå att nå hela Danmark med elbil, rapporterar Nytt från Öresund

-- Vi sätter upp så många laddstolpar att man kan köra runt i hela landet och ladda på vägen. Det behövs en infrastruktur för elbilar så att de blir ett reellt alternativ till konventionella bilar, säger ChoosEV:s chef Lars Bording till Danmarks Radio.

Jukka Pertola på Siemens pekar på Danmarks framskjutna position inom förnyelsebara energikällor som skäl till att den tyska teknikkoncernen satsar på elbilsdrift just här.

-- Jag förväntar mig att Danmark de närmaste åren blir ett globalt föregångsland för elbilar, liksom vi idag är det för vindkraft, säger han till Danmark Radio.

Sedan tidigare pågår olika pilotprojekt med elbilar i Danmark, bland annat i Köpenhamn där amerikanska Better Place provar sin teknologi för snabba batteribyten, skriver Nytt från Öresund. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: