Ryanair drar ner i Malmö – satsar på Köpenhamn

Lågprisbolaget Ryanair lämnar Malmö för att istället utmana SAS och Norwegaian på nya linjer från Köpenhamn under nästa år. Tretton destinationer är redan klara.

Ryanair avser att starta tretton nya lågprislinjer från Köpenhamn under nästa år, bland annat till destinationer som London, Milano och Warzawa. Det framkom på en presskonferens som det irländska flygbolaget höll i Köpenhamn i dag på morgonen.

Vilka de tio övriga destinationerna är, är ännu inte offentligt, men de ska också starta under nästa år, skriver danska medier.

Möjligtvis kan det röra sig om Malaga, en av linjerna från Malmös flygplats som Ryanair lägger ner under nästa år. Den andra linjen som Ryanair haft från Malmö är London Stansted, vilken flygs sista gången nästa vecka.

– Vi har haft fyra avgångar i veckan med Ryanair, men vi är medvetna om att deras strategi är att närma sig huvudflygplatserna, därför kommer det här inte som någon överraskning för oss. Men det är givetvis tråkigt, säger Ulf Wallin, pressansvarig på Malmö Airport, till Nytt från Öresund.

Förra året hade Ryaniar en sommarlinje till Alicante från Ängelholm, men den lades ner efter en första provsommar. /Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: