Rosengård Invests första investeringar klara

Riskkapitalbolaget Rosengård Invest går in med pengar Malmöbolagen Beepsend och Ikaros Cleantech samt Stockholmsbaserade Manna från himlen.

Rosengård Invest startades i våras av E.on, Trelleborg, Swedbank och Scandinavian Cap. Syftet med investmentbolaget är att satsa pengar i bolag som ägs och drivs av personer med utländsk bakgrund.

Totalt förvaltar Rosengård Invest över 20 miljoner kronor i den första fonden. I de tre första investeringarna går Rosengård Invest in med ensiffriga miljonbelopp i vart och ett av bolagen, uppger VD Ljubo Mrnjavac. Beroende på hur det går kan det bli aktuellt för Rosengård Invest att gå in med mer pengar i bolagen framöver.

Ikaros Cleantech har funnits i 15 år och omsatte 114 miljoner kronor förra året. Bolaget marknadsför och utvecklar totallösningar för arbetsmiljön inom tillverkningsindustrin. Beepsend, som grundades 2006, är en mobiloperatör som bland annat arbetar med tjänster för att ta betalt och göra affärer via sms. Manna från himlen är ett nystartat bolag som utvecklar ett verktyg för att kunna skicka riktade erbjudanden till mobiltelefoner, bland annat utifrån var personen befinner sig geografiskt.

Till våren räknar Ljubo Mrnjavac med att ha ytterligare några bolag klara för satsningar ur den första fonden. Parallellt med att sålla fram de bolagen börjar Rosengård Invest jakten på mer kapital. Totalt vill ledningen ta in ytterligare 100 miljoner kronor till en andra fond för framtida investeringar. /WKS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: