Rosengård Invest siktar på 100 miljoner

Upp mot 100 miljoner kronor, så mycket hoppas det nystartade investmentbolaget Rosengård Invest ha dragit in i kapital innan årets slut.

Rapidus kunde igår avslöja planerna på Rosengård Invest, ett företag som ska satsa pengar på invandrares entreprenörskap. Bakom idén står de skånska affärsmännen Greg Dingizian och Ljubo Mrnjavac.

Om två veckor hålls ett första styrelsemöte. Redan nu har verksamheten tjugo miljoner kronor till sitt förfogande. Pengarna kommer från Dingizians och Mrnjavacs riskapitalbolag Scandinavian Cap, men oxå E.on, Swedbank och industrikoncernen Trelleborg har gått in som finansiärer.

Ett trettiotal personer hade slutit upp till en pressträff om satsningen ute på ett vårljummet Rosengård på torsdagsmorgonen. Ljubo Mrnjavac, mest känd som grundare av snabbmatskedjan Pölsemannen, blir VD för bolaget och förklarade att han hoppas kunna expandera till både Stockholm och Göteborg. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: