Robert Puskaric ny vd på Doro

Robert Puskaric har utsetts till vd och koncernchef för Doro och kommer arbeta vid bolagets kontor i Lund. Han kommer senast från Ericsson där han bland annat varit platschef för Lundakontoret.

Som Rapidus berättade förra veckan avgår Jérôme Arnaud, vd sedan nio år tillbaka.

– Jérôme har pendlat från Paris och varit här två dagar i veckan. För att gå in i nästa skede behöver vi en vd som är mer på plats på huvudkontoret, sa tillförordnad styrelseordförande Johan Andsjö till Rapidus då.

Under 2016 har Doro haft det tufft med nedskrivna vinstprognoser. Det är främst affärsområdet Doro Care, inriktat på larm och trygghetstjänster för äldre och fuktionshindrade, som drar ner resultatet.

Doros huvudområde är försäljning av enklare mobiltelefoner till äldre, inom det området ser det bättre ut. Totalt har bolaget ökat omsättningen under årets nio första månader med 13 procent till 1,4 miljarder kronor.

Robert Puskaric har arbetat på Ericsson sedan 1996 och har mångårig erfarenhet av telekom, tjänstelösningar, mobila plattformar och uppkopplade prylar. Han tillträder sin nya roll i februari nästa år. /Emily Binks

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: