Rekord när webbentusiasterna intog Tjärö

Årets upplaga av Sweden Social Web Camp, SSWC, blev en rekordartad tillställning. Hela 430 personer samlades på Tjärö i Blekinge skärgård för att prata om webb och sociala medier under de fyra dagar som knytkonferensen arrangerades.

För fyra år sedan fick Malmöentreprenörerna Tomas Wennström och Kristin Heinonen en idé om att i all enkelhet träffa några kompisar för att diskutera sociala medier. Gensvaret blev enormt och nästan 300 personer deltog på den första träffen. Sedan dess har både intresse och omfattning ökat.

– Det är verkligen fascinerande att se så många människor träffas för att nätverka, utbyta idéer och dela med sig kunskap till varandra, säger Tomas Wennström, som även ligger bakom webbtjänsten vackertväder.se

Genom internet minskar tröskeln för entreprenörer att dra igång egna företag och många deltagade har egna startupföretag. Det märktes bland annat också på den stora mängden pr- och kommunikationsinriktade diskussioner som hölls.

Läs gärna vad Rapidus skrivit om SSWC tidigare år - eller se ett bildspel från årets upplaga.


Text/foto: Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: