Recipharm noteras

Det är nu klart att kontraktstillverkaren Recipharm noteras på Stockholmsbörsen i början av april. I samband med detta ska bolaget, som har officiellt säte i Stockholm men en av sina största fabriker i Höganäs, ta in cirka 800 miljoner kronor i expansionskapital.

Efter avslutad emission värderas Recipharm till upp mot 3,1 miljarder kronor, beroende på det slutliga priset på bolagets aktie som fastställs den tänkta noteringsdagen den 3 april. Det framgår av prospektet inför noteringen som nu släppts.

Förutom kontraktstillverkning utför Recipharm uppdragsforskning. Ifjol omsatte verksamheten 2,1 miljarder kronor, med en rörelsevinst på 188 miljoner. Huvudägare idag är grundarna Lars Backsell och Thomas Eldered. Bolaget har cirka 1.500 anställda. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: