Rebeller intog Slagthuset

Mjukvarukonferensen Øredev lockade i veckan 1200 utvecklare till Slagthuset i Malmö. Främsta dragplåster på konferensen var David Rowan från Wired, Internetsociologen Alexander Bard samt Malmö-Lunds egen bredbandsvisionär Jonas Birgersson.

I fjol hade Øredev fokus på användbarhet och användarens upplevelser. Ämnet är fortfarande hett, men i år pratades det också mycket om innovation – särskilt omstörtande, disruptiv, sådan. Bland alla hackers, testare och IT-konsulter fanns en rad olika graffittimålningar uppställda, bland annat för att ge deltagarna inspiration.

– Årets tema är ”rebell” och vi vill gärna lyfta fram att det krävs nytänkande för att göra teknikhopp eller åtminstone ta rejäla kliv, säger Mattias Georgson Petrén, som är vd för Øredev.

På programmet stod 157 olika aktiviteter – allt från Java 8 och TypeScript till ämnesområden som lean och visualisering. Klicka här eller nedanför för att få en snabb glimt från Øredev 2012. /Anders Frick
 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: