Rapidusbaren: Nationalekonomen som nobbar ”På Spåret”

Anna-Marie Pålsson är kanske mest känd som den moderata riksdagskvinnan bakom RUT-avdraget. Men hon hade chansen att bli kändis av helt andra skäl, avslöjade hon på torsdagens Rapidusbar.

– De ringde från "På Spåret" och ville ha med mig, men jag tackade nej. Då frågade de om de fick ringa nästa år istället och då sa jag: ja gör det, då kanske jag hunnit bli dement och tackar ja, säger hon till publiken som samlats på Edison Park i Lund.

I en debattartikel under vintern gick Anne-Marie Pålsson till hårt angrepp mot den skånska självbild som säger att vi är ett ovanligt dynamiskt och framgångsrikt hörn av Sverige.

– Jag trodde också det, att det var ett nerköp när jag tog riksdagsjobbet i Stockholm. Men min syn ändrades efterhand och nationalekonom som jag är började jag rota i siffrorna. Det såg inte så bra ut, säger hon.

Istället borde Skåne se sanningen i vitögat och sätta ribban vid att åtminstone bli bättre än Norrbotten, menar Anne-Marie Pålsson.

– En och annan framgång i Lund, som Axis, räcker inte när vi går kräftgång på ett antal andra områden.

Utöver Anne-Marie Pålsson blev Kristina Jarring Lilja utfrågad av Rapidus Jan Wifstrand om vad som ligger bakom en bra rekrytering till styrelsen medan Sofia Appelgren fick berätta historien bakom "Mitt Liv", som via mentorprogram hjälper utlandsfödda akademiker in på arbetsmarknaden. Organisationen startade i Göteborg för snart tio år sedan och börjar nu sprida sig även till Skåne. /Erik Olausson

 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: