Rampen klar för start

Mitt i sommaren kom beskedet till Nordöstra Skånes spirande företagsinkubator Rampen – det kommer pengar ur EU:s strukturfonder. Nu drar inkubatorn i gång på allvar, med drygt sju miljoner kronor på fickan för de närmaste tre åren. Inkubatorn är ett samarbete mellan Krinova Science Park i Kristianstad, Norra Station/Mullbänken i Hässleholm och Färe industricenter/Sibnova i Sibbhult.

Med två anställda plus en projektledare ska inkubatorn leta upp och hjälpa fram idéer i regionen. ”Vi har inte något tekniskt universitet här, men en massa kompetens och innovationer som förtjänar att kommersialiseras. Det ska bli riktigt roligt att gå igång,” säger Rampens projektledare Lena Åsheim, VD för Krinova.

Projektet får också stöd från Skåne Nordostkommunerna, Sparbanken 1826 utvecklingsstiftelse, Region Skåne och Högskolan Kristianstad. Bland de första inkubatorprojekten finns så olika saker som en interaktiv käke för tandläkarstudenter, sportkläder, ett nytt koncept för butiksmusik och nya tekniker för tvätt av sopkärl. /LK

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: