Qliktech på väg att spräcka 200-vallen

Andra kvartalet gav fortsatt stark utveckling för mjukvarubolaget Qliktech. Totalt omsatte bolaget 94, 9 miljoner dollar under årets sex första månader, en ökning med 60 procent jämfört med samma period 2009. Bolaget vände samtidigt en förlust på 7 miljoner dollar till en vinst på 3,4 miljoner.

Qliktech utvecklar besluts- och affärsstödet Qlikview. Bolaget startade 1993 som ett Ideonbolag men har numera huvudkontoret i Radnor, Pennsylvania. Utvecklingsavdelningen finns dock kvar i Lund.

De senaste åren har utvecklingen varit snabb för Qliktech, som noterades på Nasdaqbörsen så sent som i juli. Och självförtroendet tycks vara långt ifrån förbrukat, sett till helårsbasis räknar bolaget med att omsätta mellan 204 och 207 miljoner dollar i år med ett tioprocentigt rörelseresultat. /Erik Olausson

Läs mer: logga in i arkivet och sök på "Qliktech" för att läsa chefredaktör Kristian Svenssons snabbanalys från förra veckan om bolagets smått fantastiska resa och framtida utmaningar.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: