Probi lanserar probiotika mot benskörhet

Börsnoterade probiotikabolaget Probi kommer under hösten att lansera en ny produkt som ska verka mot benskörhet. Det är resultatet av en klinisk studie, där deras probiotikatillskott visat sig minska benförlusten hos 250 kvinnor som passerat klimakteriet.

– Vi bedriver forskning på olika typer av hälsofrämjande områden för våra probiotiska produkter. Vissa går mindre bra. Men det här såg ganska bra ut i en förstudie, så då tänkte vi att vi skulle titta närmare på det här, säger Probis vd Ole Søgaard Andersen till Rapidus.

Lundabolaget säljer sedan tidigare probiotiska produkter i form av kosttillskott och drycker, som ska verka hälsofrämjande för tarmfloran. Enligt ett pressmeddelande blir bolaget ett av de första som använder probiotika inom området benhälsa och benskörhet, men Ole Søgaard Andersen uppger för Rapidus att han är övertygad om att fler konkurrenter arbetar med liknande produkter.

Probi har 150 anställda i USA och 40 i Lund, där huvudkontoret och forsknings- och utvecklingsavdelningen finns. Under fjärde kvartalet 2017 redovisade bolaget en omsättning på 119 miljoner kronor, vilket var en minskning jämfört med samma period föregående år. Även vinsten minskade, enligt de senast redovisade siffrorna. /Felicia Frithiof

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: