Precises teknik i kinesisk mobil

Kinesiska elektronikföretaget Oppo lanserar en smartphone med teknik från Lundaföretaget Precise Biometrics. Det blir den andra telefonen på kort tid som kommer ut med Precise fingeravtrycksalgoritm inbyggd i systemet.

Lösningen har som Rapidus tidigare rapporterat gjorts tillsammans med samarbetspartnern Fingerprint Cards. Sedan september är det känt att kinesiska Huawei har en smartphone med Fingerprints touchsensor och nu kommer alltså Oppo med en liknande funktion i sin nya androidtelefon N3.

– Efterfrågan på fingeravtrycksalgoritmer för små sensorer i mobila enheter fortsätter att öka. Att en ledande kinesisk smartphonetillverkare valt en lösning med vår teknologi är ännu ett bevis på att vi är världsledande inom området, säger Precise Biometrics vd Håkan Persson i ett pressmeddelande. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: