Precise i ramavtal med biltillverkare

Teknikföretaget Precise Biometrics med säte i Lund har tecknat ett ramavtal ”med en av världens största biltillverkare” enligt ett pressmeddelande.

Precise utvecklar säkerhetslösningar baserade på fingeravtrycksläsare. Biltillverkaren ska använda tekniken som en del av sin säkerhetsinfrastruktur.

Redan förra sommaren tecknade Precise Biometrics ett första avtal med kunden. Det aktuella ramavtalet har en förväntad löptid på flera år.

– Vi hoppas att släppa namnet på denna kund i vår kommande kvartalsrapport, säger vd Thomas Marschall i ett pressmeddelande.

Precise Biometrics har haft en stark kursutveckling det senaste året och har i dag ett börsvärde på närmare en miljard. Aktiekursen har stigit åtta procent under förmiddagen. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: