Precise gör emission

Lundaföretaget Precise Biometrics tvingas till en nyemission för att stärka upp rörelsekapitalet i samband med lanseringen av det smarta mobilskalet Tactivo. Precise siktar på att ta in 55 miljoner kronor och uppger i ett pressmeddelande att finansieringen redan är garanterad upp till 70 procent.

De första ordrarna på Tactivo har kommit in och bolaget säger sig uppleva ”ett massivt intresse” för produkten. Bedömningen är att det under 2015 finns en försäljningspotential på fyra miljoner enheter av skalen, som hos vissa återförsäljare kostat ett par hundra dollar styck.

Precise Biometrics har utvecklat en teknik där avläsning av fingeravtryck matchas mot ett personligt smartkort som sticks in i skalet, vilket gör att den känsliga biometri-datan inte behöver lagras i någon central databas. Än så länge finns Tactivo bara till Iphone.

Bolaget grundades 1997 och jagade innan intåget på mobilmarknaden affärer inom fältet för säkerhetskontroller hos myndigheter och storföretag. Men försäljningen har aldrig lyft och första halvåret i år landade förlusten på 23 miljoner kronor. VD är danske Thomas Marschall.

Emissionen ska klubbas på en extrainsatt stämma i september. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: