Positionslabb på slott

Fem snabba frågor till Sara Ponnert, Media Evolutions projektledare för X Media Lab Sweden…

…en tredagarskonferens om digital positioneringsteknik, som nu integreras i alltfler tjänster och program. På fredag står Malmö högskola som värd och lördag-söndag hålls workshop på Örenäs Slott.

Hur stort är intresset?
– Vi har besökare som kommer hela vägen från Australien för att få vara med. Här hemma finns en tröskel att komma över att förstå hur man kan använda positionering för att utveckla sina produkter. Men när vi väl kommer över den har intresset varit stort.

Varför hålls konferensen i tre dagar?
– X Media Lab är uppdelad i två delar. Först en konferensdag där de inbjudna mentorerna berättar om ämnet ur sitt perspektiv. Sedan följer två dagars labbverksamhet. Där får 16 team med hjälp av mentorer utveckla varsin idé eller produkt.

Vad hoppas ni kunna åstadkomma?
– Att kunskapen om positionering höjs i regionen och att några personer går hem från konferensen med en idé som de utvecklar vidare.

Varför är positioneringsintresset stort?
– Snart är alla telefoner utrustade med GPS vilket gör att positioneringstjänster kan få stort genomslag. Till exempel kan man veta var sina vänner är eller kunna rikta meddelanden mot olika geografiska regioner. Det finns möjlighet att utveckla produkter på ett helt nytt sätt.

Vad har du själv för bakgrund?
– Jag kommer från spelbranschen, med närmare sju år på PAN Vision som hette Norstedts Rabén Multimedia när jag började, via multiplayerteknik på Terraplay Systems. Senast arbetade jag i tre år på Sony Ericsson med deras spelleverantörer. I maj förra året började jag som affärsutvecklingsansvarig på Media Evolution.
/Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: