Populär direktsänd godismaskin

I fredags genomfördes ThoughtMade och TEDxÖresund – två evenemang som lockade närmare 300 personer till Inkonst i Malmö. TEDxÖresund bestod av föreläsningar med personligheter som Måns Adler från Bambuser och Elza Dunkels från Umeå universitet.

ThoughtMade handlade om en kombination av teknikprylar och konst. Besökarna kunde bland annat utmana varandra i hjärnvågskamp (se bild ovan), spela datorspel och skriva ut plastmodeller i 3D. Mest populär var nog dock direktsändningen av godismaskinen, som spottade ur sig en godisbit varje gång någon skrev ett twitterinlägg med hashtaggen #ThoughtMade. Trots mycket jobb från frivilligarbetande arrangörer utlovas redan en uppföljning nästa år:

– Regionen har ett vakuum när det gäller häftiga grejer och vi vill utveckla det här till att nå en mycket bredare publik. ThoughtMade ska utan reklam eller baktankar bli det häftiga ställe där man ta del av coola saker och prata med vem som helst, säger Peter Neubauer, som är som är en av arrangörerna.


/Text och bild: Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: