Poola med en entreprenör

Nu har Connect Skåne i samarbete med Ideon Innovation och Innovationsbron dragit igång Entreprenörspoolen. Det ska bli en fullmatad databas med uppgifter om hugade entreprenörer som kan kommersialisera idéer från uppfinnare och innovatörer.

Jeanette Andersson på Connect Skåne berättar att det handlar om att hitta potentiella entreprenörer utanför organisationens normala nätverk och att databasen på sikt ska bli tillgänglig för alla innovationsorganisationer i Skåne. Målet är att under 2010 få ett par hundra personer i databasen – inte bara enskilda personer eller från mindre företag utan också från större industriföretag. Entreprenörspoolen ska underlätta i de situationer där det finns fler innovatörer än entreprenörer.

För att anmäla sig till entreprenörspoolen krävs rätt svar på sex frågor, och informationstexten på webbsidan talar sitt tydliga språk om vilka personer som efterfrågas: ”Vi söker eldsjälar, som ibland bara ser ett NEJ som en extra utmaning att försöka igen.” /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: