fredag 23 februari 2024

inloggad som

Akribian i samarbete med anrika brittiska universitet

|  
|  

Den första september lanseras en fullskalig version av Akribians matematik-spel i Storbritannien. Bolaget har, med hjälp av bland annat KBT-forskning och röstskådespelare, skapat en berättelse som ska lära spelarna matematikens grunder. Samtidigt inleder bolaget ett samarbete med University of Cambridge för att vidareutveckla konceptet.

– Institutionen för matematik har en forskargrupp som kartlagt matteinlärningen. De har byggt en matris över hur vi lär oss de olika delarna av matematiken som vi får tillgång till för att anpassa vårt program. Vi har även kontakt med Oxford och University College of London som är intresserade av vårt koncept, säger Martin Hassler Hallstedt, Akribians vd och medgrundare. 

I samband med lanseringen satsar Lundabolaget på en PR-kampanj med influencer-samarbeten. Dessutom ska fyra skolor i London och Brighton, från och med skolstart den 1 september, använda spelet i undervisningen med hela klasser. Martin Hassler Hallstedt hoppas att fler skolor sedan hakar på. 

– Vi har en fördel mot våra konkurrenter som vi måste utnyttja; att vi har så mycket forskning bakom. Det finns ingen som gjort detta tidigare, därför fortsätter vi få nya kontakter med tunga forskare som vill samarbeta, säger han. 

Bolaget har hittills tagit in 50 miljoner kronor, senast 12 miljoner i våras, och har kapital för att klara den brittiska lanseringen. I vinter är planen att öppna bolaget hittills största runda och bjuda in internationella investerare. 

– Vi har redan blivit kontaktade av en stor edtech-fond som hittade oss på egen hand, säger Martin Hassler Hallstedt.

Emiliano Strauss

Den första september lanseras en fullskalig version av Akribians matematik-spel i Storbritannien. Bolaget har, med hjälp av bland annat KBT-forskning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.