Pengaregn över Symphogen

Bioteknikbolaget Symphogen i Lyngby tar in 100 miljoner euro i riskkapital. Bland investerarna finns Novo A/S, pensionsföretaget PKA och amerikanska Essex Woodlands Health Ventures.

Symphogen utvecklar antikroppsbaserade läkemedel för behandling av cancer, infektioner och autoimmuna sjukdomar. Enligt företaget är kapitaltillskottet det största någonsin i ett privat bioteknikföretag i Europa. Pengarna ska gå till utvecklingen av cancerläkemedel, bland annat kandidaten Sym004 som Rapidus tidigare rapporterat om.

I samband med investeringen går Goran A. Ando in som ny styrelseordförande. Han sitter i dag om vice ordförande i Novo Nordisk.

Symphogen grundades år 2000 och har cirka 80 medarbetare, i Lyngby utanför Köpenhamn samt på ett dotterbolag i USA. VD är Kirsten Drejer.

Investment- och ägarbolaget Novo A/S ägs av Novo Nordisk Fonden och startades 1999. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: