Orkla letar hus i Malmö/Lund

Rapidus har tidigare berättat att Procordia Food blivit trångbott i Eslöv och flyttat delar av verksamheten till Slagthuset i Malmö. Nu letar livsmedelsbolaget helt nya lokaler för sitt huvudkontor.

Sedan årsskiftet har Procordia bytt namn till Orka Foods Sverige, efter den norska ägarkoncernen. Bolaget skannar just nu fastighetsmarknaden i Malmö och Lund för ett nytt kontorshus med plats för 300 tjänstemän. Sedan gamla Procordia slogs ihop med Abba Seafood och Frödinge Mejeri har det blivit allt för trångt vid huvudkontoret i Eslöv.

Förutom alternativen Malmö och Lund, är heller inte en utbyggnad av lokalerna i Eslöv avfört som lösning. Klart är att bolaget vill stanna i Skåne.

– Vi ser det som självklart att placeringen av vårt framtida huvudkontor är i Skåne, som vi ser som ett svenskt livsmedelsnav, säger vd Patrik Andersson till FoodWire.

Totalt sysselsätter Orkla Foods 1.500 anställda i Sverige, med fabriker i bland annat Eslöv, Tollarp och Örebro. Koncernen omsätter årligen knappt fem miljarder kronor. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: