Omsättningsökning för Evolva

Bioteknikbolaget Evolva ökade sin omsättning med närmare 60 procent förra året till knappt 130 miljoner kronor, visar årsrapporten som just offentliggjorts. Bolaget har huvudkontor i schweiziska Basel men rötter och forskningsavdelning i Köpenhamn.

Förlusten ökade något, till ett nettoförlust på 65 miljoner kronor. Bolaget har finansieringen säkrad för minst två år framöver, efter större kapitalresningar 2009 i samband med sammanslagningen med läkemedelsbolaget Arpida, som också innebar en börsnotering.

Evolva utvecklar småmolekylära läkemedel med hjälp av genteknik i jästsvampar. Främst ligger substansen EV-077 mot hjärt-kärlsjukdom, som gick igenom sin första patientstudie förra året. Bland de övriga projekten finns en substans mot svamp- och en mot virusinfektioner.

Bland Evolvas investerare finns Sunstone Capital, Auriga Partners, Vinci Capital och Wellington Partners. VD är Neil Goldsmith. /Lisa Kirsebom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: