Oklart med flytt för Sony Mobile

Som Rapidus skrev om i en analys förra veckan börjar Hyllie i Malmö alltmer likna den tredje noden för Skånes IT-industri. Tätt efter avslöjandet om att Apple flyttat sin hemliga utvecklingsenhet till Hyllie kommer nyheten att Sony Mobile överväger att lämna Lund.

Det är P4 Malmöhus som rapporterar att mobiltillverkaren överväger att lämna Lund och att ett av förslagen är en flytt till Hyllie.

– Min enda kommentar till det är att vi håller alltid på att utvärdera var vi kommer etablera oss och var vi ska vara. Det är en normal process som vi har med vår hyresvärd så att säga, så vi tittar alltid på intressanta alternativ, säger kommunikationschef vid Sony Mobile till P4 Malmöhus.

Några av orsakerna till en eventuell flytt uppges vara att bolagets nuvarande lokaler är för stora i förhållande till antalet anställda och att det befintliga hyreskontraktet snart löper ut. /Emily Binks

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: