Obducat filar på nyemission

Det pressade nanoteknikbolaget Obducat i Malmö håller på att förbereda en nyemission för att rädda verksamheten. Hur mycket pengar som behövs står dock inte klart.

I vintras misslyckades en konvertibelemission som skulle gett 65 miljoner kronor i nytt kapital till det blödande bolaget. Det gjorde krisen akut och tvingade fram en finansiell rekonstruktion.

Verksamheten håller nu på att bantas, men sista hoppet står till ytterligare ägartillskott. I den nu föreslagna emissionen är åtminstone 20 miljoner garanterade av European Nano Invest, ägarbolaget som drivs av Obducats ledning.

Teckningskurs och volym ska presenteras i slutet av maj, framgår av ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen. Företaget sysslar med nanoimprintlitografi och elektronstrålelitografi, och utvecklar maskiner för serietillverkning av kretskort med dessa tekniker. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: