Nytt regionprojekt ska föda fler företag

Med bidrag från Vinnova satsar Region Skåne på att kartlägga och utveckla länets innovationskraft. Det treåriga projektet drog igång redan i början av året, men har inte gjort något större väsen av sig förrän nu. Visionen med projektet är att Skåne ska uppfattas som Europas mest innovativa region år 2020.

Ett av målen är att man vill komma förbi den så kallade svenska paradoxen – stora summor satsas på utbildningar och forskning, men bara en mindre del av forskningen leder till nya företag eller arbetstillfällen.

Enligt ordföranden i Regionala tillväxtnämnden, Pia Kinhult (M), är det här en långsiktig satsning på att skånsk forskning ska bli kvar i länet och dessutom leda till fler bolag och arbetstillfällen.

Inom projektet genomförs olika aktiviteter, som denna veckas konferens i Lund ”Innovation in Mind”. Samtidigt kommer en internationell panel besöka Skåne för att ta lärdom av innovationssystemet och lämna sina åsikter till det skånska pilotprojektets handlingsplan.

Utöver den miljon som Vinnova satsar, lägger Region Skåne enbart i år fem miljoner kronor på projektet. /CM

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: