Ny vd för ESS-by

Forskningsbyn Science Village i Lund har ny vd. Vid årsskiftet tog Ulrika Lindmark, tidigare projektchef hos NCC, över efter BG Svensson som gått i pension. Det skriver Nytt från Öresund på onsdagen.

Ulrika Lindmark är civilingenjör och har arbetat med fastighetsutveckling i 15 år, senast som ansvarig för nya Triangeln i Malmö.

Förhoppningen med Science Village Scandinavia är att få 8.000 forskare från hela världen att besöka den nya stadsdelen i Lund som ska växa fram mellan de kommande forskningsanläggningarna ESS och Max IV. Planen är att forskningsbyn med forskningsinstitut, laboratorier, universitetsfilialer, kontor, forskarbostäder och service ska börja byggas under 2016.

Bakom Science Village Scandinavia AB, som har till uppgift att utveckla och förvalta området, står Lunds universitet, Lunds kommun och Region Skåne. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: