Ny storägare i Anoto

Koreanska Solid Technologies har seglat upp som största ägare i teknikbolaget Anoto i Lund. Anotos aktie handelsstoppades av Stockholmsbörsen efter beskedet på onsdagseftermiddagen.

Anotos vd Stein Revelsby uppger för nyhetsbyrån SIX att handelsstoppet kommer på börsens initiativ, då börstillsynen reagerat på den kraftiga uppgången de senaste dagarna och misstänker att vissa aktörer på marknaden har tillgång till mer information än andra.

Samarbetspartnern Solid Technologies flaggade under onsdagen att bolaget nått 14,4 procent av kapitalet. För några dagar sedan kom beskedet att styrelseordförande Jörgen Durban ökat sitt innehav. Enligt Revelsby finns ingen ytterligare information att ge.

Efter ett tungt 2013 har bolaget skjutit i höjden på börsen i år, med en kursuppgång på över 100 procent. Anoto står bakom en teknik för digital penna och papper. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: