Ny förlust för Lifeassays

Lundabolaget Lifeassays visar upp ännu en storförlust när bokslutskommittén presenterades idag. Underskottet för 2009 hamnade på 9,3 miljoner kronor. Omsättningen på 0,4 miljoner.

De senaste fem åren har Lifeassays gjort en samlad förlust på över 30 miljoner kronor. Trots det ser bolagets vd Dario Kriz positivt på 2010.

– Det har varit många tuffa år med flera tekniska svårigheter, men nu känns det som det har vänt. I januari och februari i år har försäljningen tagit fart och vår nettoomsättning där är större än för helåret 2009, säger han.

Bolaget, med tio anställda i Lund, har utvecklat en teknik för snabba blodprovsanalyser. Tidigare har målgruppen varit vårdcentraler och sjukhus, men nu fokuserar man i första hand på veterinärmedicinska tillämpningar, för att snabbare öka intäkterna.

Även om den nuvarande försäljningsprognosen slår in är det osäkert om bolaget klarar sig på befintligt kapital. Positivt kassaflöde kan nås först i början av 2011. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: